T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / NUSAYBİN - Fırat Anadolu Lisesi

MİSYON - VİZYON - HEDEFLER

TEMEL FELSEFEMİZ (MİSYON)    :

 

Eğitimde mükemmelliği hedefleyen okulumuz, bu hedef doğrultusunda çağdaş, sürdürülebilir, nitelikli eğitim ve öğretim hizmeti sunmayı, okulumuzun tüm paydaşlarının eğitim-öğretim kapsamındaki tüm ihtiyaçlarına yanıt verebilmeyi, toplumun gelişmesine ve bilinçlenmesine azami düzeyde katkıda bulunan ve bölgesinde tercih edilen bir kurum olmayı amaçlamaktadır


   UFKUMUZ (VİZYON)     :

 

Öğrencilerimizi, Temel felsefemiz doğrultusunda Türkiye ve Uluslararası platformda yaşamın tüm alanlarında sorumluluk üstlenmeye hazır, temel ahlaki değerleri benimseyen, gayretli, yetenekli, eleştirel düşünceye önem veren bireyler olarak geleceğin liderleri yapmak.

 

 

   TEMEL DEĞERLERİMİZ  :

 

Üstün Başarı: Yüksek standartlar ve kaliteli öğretim ilkeleri doğrultusunda üstün başarı sağlayan bireyler yetiştirmek.


Sorumluluk   : Personel ve öğrencilerimizin okulda her alandaki çalışmalarını, doğruluk ilkelerine uygun davranarak, sorumluluk anlayışıyla yürütmesini sağlamak.

 

Liderlik          : Öğrencilerimizin gelecekte toplumda liderlik yapacak, topluma katkıda bulunacak bireyler olmaya hazırlamak


Mükemmellik: Misyonumuza uygun olarak eğitim öğretim konusunda konuda vereceğimiz hizmetimizin daima mükemmel olması için çalışmak.

 

Güvenilirlik: Dürüstlükten, tarafsızlıktan ve adalet ilkelerinden taviz vermeden, disiplinler ve seviyeler arasında denge ve sürekliliği sağlayan bir eğitim-öğretim ve çalışma ortamı oluşturmak.

 

Dayanışma: Personelimize olduğu kadar öğrencilerimize de paylaşımcılığı, saygı ve yardımlaşmayı, işbirliği ve takım çalışmasını benimsetmek; Mezuniyetle birlikte topluma bu anlayışa sahip bireyler kazandırmak.

 

İnsan Haklarına Saygı: Tüm davranışlarımızla insana verdiğimiz değerden, duyduğumuz saygıdan asla taviz vermemek. Öğrenciler ve personel arasında cinsiyet, dil, din, ırk, kişi, zümre farkı gözetmemek. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve evrensel ahlak ilkelerine uygun davranmak.

 

Sevgi ve Hoşgörü: Yaşamımızda sevgiyi ve hoşgörüyü özümseyen ve bunu hem doğaya karşı hem de tüm canlılara karşı özenle koruyan, bu davranışları sürekli geliştiren bireyler olmak ve öğrencilerimizin de bu anlayışı benimsemelerini sağlamak.

 

HEDEFLERİMİZ

 

- Bilimsel-eleştirel düşünebilen 
- Kendine ve çevresine değer katabilen 
- Kendini bilen ve kendisiyle barışık 
- Ahlâk ve sanatın yüksek değerlerini içten duyan 
- Girişimci
- Hoşgörülü ve fedakar
- Sorumluluk bilincine sahip
- Sağduyulu kararlar alabilen 
- Paylaşımcı
- Katılımcı 
- Üretken

 Özellikleri taşıyan yönetici ve öğretmenlerle, topluma ve geleceğe, hedeflerimiz     

 doğrultusunda insanlar yetiştirerek, « fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller » amacına  

 ulaşmaktır.

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.01.2019 - Güncelleme: 30.01.2019 23:50 - Görüntülenme: 558
  Beğen | 6  kişi beğendi