Meslek İzleme Çalışması

Meslek İzleme Çalışması kapsamında Öğrencilerimize yaşamları boyunca öğrenme ve gelişimlerine katkıda bulunma, rehberlik etme ve velilerimize bu konuda destek olmayı  hedeflemekteyiz.

Bu çalışmamız kısaca MESBİS dediğimiz  Mesleki Bilgi Sistemi desteğiyle yürütülecektir.

Bakanlığımız tarafından hazırlanan sistemin amacı, öğrencinin kendini tanıması, yapmaktan memnuyiyet duyduğunuz şeyleri, yeteneklerinizi fark etme, meslek seçimi veya gelecekte iş değiştirmek durumunda kaldığınızda destek sunmaktır.

Aşağıda bu sistemin linki verilmiştir. Bu siteye girerek, mesleki gelişim, kendinizi tanımaya destek olabilecek ölçme araçlarına, eğitim ve iş piyasasına ilişkin bilgi ve kaynaklara ulaşabilirsiniz.

MESBİS için →http://mbs.meb.gov.tr/

Bu sistemi kullanırken, okulumuz Rehberlik Servisi’nden de yardım alabilirsiniz.

Yayın: 09.02.2019 - Güncelleme: 09.02.2019 22:55 - Görüntülenme: 344