T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / NUSAYBİN - Fırat Anadolu Lisesi

BİRİNCİ DÖNEM SINIF VELİ TOPLANTISI

Okulumuz 2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem sınıf veli toplantısı aşağıdaki takvim ve belirlenen gündem doğrultusunda yapılacaktır. 

 Veli toplantısı sınıflarda yapılacaktır.

Velilerimizin toplantıya katılımı önemlidir

 

Tüm Veli, öğretmen ve öğrencilerimize duyurulur.

 

                                                                                                                                                            Nusaybin Fırat Anadolu Lisesi Müdürlüğü

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem Sınıf Veli Toplantısı

Okulumuz 2023-2024 eğitim öğretim yılı I. dönem sınıf veli toplantısı aşağıdaki takvim doğrultusunda yapılacaktır.

 9 ve 10. Sınıflar Veli Toplantısı : 12 aralık 2023 Salı saat 15:10

11. Sınıflar Veli Toplantısı : 13 aralık 2023 Çarşamba saat 15:10

12. Sınıflar Veli Toplantısı : 14 aralık 2023 Perşembe saat 14:00

 


GÜNDEM :

1) Açılış ve yoklama, tanışma, Veli Telefon Bilgileri Güncelleme

Yoklama sınıf listelerine imza ile yapılacak. Velilerimizin telefon numaralı listesini kontrol etmeliyiz. Gündem maddeleri okunmalı ve gerekli açıklamalr yapılmalıdır

2) Öğrencilerimizin akademik başarıları ve 1.yazılı notlarının paylaşımı ve 2. sınav takvimi hakkında bilgilendirme

 Birinci dönem İkinci ortak sınavlar 25 Aralık 2023-5 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

 9'uncu sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri sınavı ülke genelinde  27 Aralık'ta ortak  yapılacak.


3) Öğrencilerimizin devam-devamsızlık durumları, Geç Kalma Süreçleri, Rapor- izinler, Devam Kontrolleri

>> Sabah en geç 08:00'da öğrencilerimiz okul bahçesinde olması gerekiyor. 08.10'da sıra, 08.20'da öğretmen zili. Mazereti olan öğrencilerin sabahları öğretmenler kurul kararı gereği ilk 10 dakika geç yazılmaktadır . Ancak Pazartesi günleri bu kural geçerli değildir. (Çok önemli mazeretler hariç) 5 geç 1 tamgün olarak sistem devamsız yazmaktadır. Devamsızlık özürlü 20, özürsüz 10 gündür)

>> İzin işlemlerinde veli bizzat okula gelmesi gerekmektedir. Mazeret evrakları 5 iş günü içerisinde ilgili müdür yardımcısına teslim edilmelidir.

       9 ve 11. sınıflardan Müdür Yardımcısı İlhan ELVERİR , 10 ve 12.sınıflardan Müdür Yardımcısı Resul GÜLER sorumludur.

>> Tüm velilerimizin MEB tarafından uygulanan SMS sistemine üye olmaları öğrencilerini yakından takip etmeleri için önemli olup önerilmektedir.. Not ve devamsızlıklar anında bildirilmektedir. Bakanlık aylık belirli bir ücret karşılığı bu hizmeti vermektedir. Üyelik için TC yazılıp, 8383'e SMS atılmalıdır. Tüm veliler bu konuda ikna edilmeli. Ayrıca okulumuz gönüllü olarak kendi imkanlarıyla da mesaj atmaya çalışmaktadır. Sınıf rehber öğretmenlerimiz whatsapp grupları ile de velilerle iletişim kurmaktadır.

Orta Öğretim kurumları Yönetmeliğine göre velilerimiz öğrencinin okula devam sürecinden tam sorumludur.


>> Telefon numaraları değişen velilerimiz bu değişikliği acilen sınıf rehber öğretmenine bildirmekle yükümlüdür.

4) Öğrenci tertip ve düzeni (kılıkkıyafet,kitap-defter,dersmateryalleri,ödevler,proje-performans)

>> Kılık kıyafet olarak OKUL T-SHIRT'ü belirlenmiş olup öğrencilerin kılık kıyafet mevzuatına uyun giyinmeleri gerekmektedir. Beden eğitimi dersleri haricinde eşofmanla okula gelinmemesi gerekmektedir.

>> Öğrencilerimiz KAVGA-ŞİDDETE kesinlikle bulaşmamalı. Kavga ve şiddete bulaşan öğrenciler UZAKLAŞTIRMA cezası ile okuldan kısa süreli uzaklaştırılmaktadırlar. Bu gibi konular ortaya çıkmadan öğretmenlerine bilgi vermelidirler.

>> Sigara ve vb. konularda rehberlik yapılmakta, ayrıca disiplin süreci de başlatılmaktadır. Önce rehberlik, sonra tekrarı halinde UZAKLAŞTIRMA cezasına kadar cezalar  almaktadır. Bu iki konuda hiçbir şekilde tolerans gösterilmemektedir. Aramalarda üzerinde tütün ve tütün mamulleri de ceza kapsamındadır. Okulumuzda haftalık rutin aramalar yapılmaktadır.

>> Cep telefonu okula getirilmemelidir.  Zorunlu hallerde (İdarece mazeretleri kabuledilmesi durumunda) getiren öğrencilerimiz de telefonlarını kapalı konumda ilk ders Müdür yardımılarına teslim etmelidir. Gün içerisinde öğrencilerde telefon bulunmamalı. İzinsiz cep telefonu taşıyan, kullanan öğrenciler disiplin cezasıyla karşı karşıya kalacaklardır.

>> Öğrencilerimiz haftalık ders programına göre ders araç gereçleriyle okula gelmeli, dağıtılan kaynak kitaplarını kullanmalıdırlar.

5) Sınıf geçme sistemi bilgilendirme

>> Ders yılısonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla; 9.sınıflar için ;

1) a) Tüm derslerden başarılı olan,

    b) (Değişik:RG-8/9/2023-32303) En fazla 1 dersten başarısız olanlardan, yılsonu başarı puanıen az 50 olan, öğrenciler doğrudan sınıf geçer. 

2) (Değişik:RG-28/10/2016-29871) Birinci fıkradaki şartları taşımakla birlikte yılsonu başarı puanıyla başarılı sayılamayacak derslerden (Türk Dili ve Edebiyatı dersi)  başarısız olan öğrenciler, o dersten/derslerden sorumlu geçer.

>> Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; yılsonu başarı puanıen az 50 olanlar, bulunduğu sınıfta başarısız olduklarıen fazla 3 dersten sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

>> 10.11.12.sınıflar için alttan dersi olan sorumluluk sınavları senebaşı, ikinci dönem başı, yılsonu olmak üzere senede 3 defa yapılmaktadır.

>> Ders yılısonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla; 10, 11 ve 12..sınıflar için ;

2023-2024 eğitim ve öğretim yılı itibarıyla 10, 11 ve 12 nci sınıflarda ;

a) Ders yılısonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla;

1) Tüm derslerden başarılı olan,

2) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanıen az 50 olan, öğrenciler doğrudan sınıf geçer.

b) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhiledilmez. 

6) Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller hakkında bilgilendirme

Fiziki kavga, akranlar arası zorbalıklar, sigara, okulu izinsiz terk etmek, okul donatımlarına zarar  vermek,  okul-sınıf içi süreçler, ders araç-gereç, bilişim araçları   vs.. Okulumuzda rehberlik esastır. Ancak süreçlerde yönetmelik gereği disiplin işlemleri de mutlaka  yapılmaktadır.

7) Öğrenci ödül sistemi

Takdir, üstün başarı, teşekkür, onur, okul içi yarışma ödülleri, sinema-müze, geziler, plaketler  vb.

70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanlar(6 takdir) üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir. Ayrıca tüm derslerden başarılı olan, disiplin cezası almamış davranış puanı da 100 olmalı.

8) Öğrenmede, öğretmen-veli-öğrenci iş birliğinin önemi, Okul-Aile İlişkileri

MÜDÜR YARDIMCILARI, REHBERLİK SERVİSİ DAĞILIM

A) 9 ve 11. sınıflardan sorumlu Müdür Yardımcısı  İlhan ELVERİR, Odası Giriş katındadır. Okul rehber öğretmeni Esra KAYA, Odası Giriş katındadır.  Öğrencilerimiz sorunlarını, problemlerini, şikayet ve taleplerini SINIF REHBER ÖĞRETMENİ, DERS ÖĞRETMENLERİ, OKUL REHBERLİK SERVİSİ, MÜDÜR YARDIMCISI ile paylaşmalıdır.

B) 10 ve 12. sınıflardan sorumlu Müdür Yardımcısı Resul GÜLER, Odası 1. Kattadır. Okul rehber öğretmeni Esra KAYA, Odası Giriş katındadır.  Öğrencilerimiz sorunlarını, problemlerini, şikayet ve taleplerini SINIF REHBER ÖĞRETMENİ, DERS ÖĞRETMENLERİ, OKUL REHBERLİK SERVİSİ, MÜDÜR YARDIMCISI ile paylaşmalıdır.. 

 

9) Okuma alışkanlığının geliştirilmesinde izlenecek yollar, Başarı Durumu ve Başarıyı Artırmak İçin Alınacak Önlemler

>> Yaşamı anlamlı kılmaktır kitap okumak. Kitap okumak en etkili kişisel gelişim sürecinin en temel ve ilk adımıdır.  Anne-babaların üzerine düşen en büyük sorumluluklardan biri çocuklarına kitap okuma alışkanlığı kazandırmasıdır. Kitap okuyan anne babalar da çocuklar için iyi bir örnek olur ve kitap okuma çocuklarda düzenli bir alışkanlık haline gelir. Öğrencinin ufkunu açan en etkili yol kitap okumaktır. Düşünme becerimiz geliştikçe dersleri anlama hızımız ve kapasitemiz de hızla artacaktır.

>> Sınavlar ortak yapılmakta, sınavlarda kelebek sistemi uygulanmakta, sınav takvimi okul sitesinde duyurulmakta, velilerimiz gereken hassasiyeti göstermeli, sınavları öğrencileriyle takip etmeli; öğrencilerimize destek olmalıdırlar. Birinci dönem 2.yazılı takvimi 25 Aralık  2023 -05 Ocak 2024 tarihleri arasında, yıllık proje teslimi en geç Mayıs ayının üçüncü haftası,

>> Ders kitapları, yardımcı kaynaklar, ayrıca defter kitaplarının da dağıtımı yapılmıştır. Öğrencilerimiz planlı, verimli, sürekli günlük olarak derslerine çalışmalı, konu tekrarları yapılmalı, derslere hazırlıklı gelinmeli, ödevlerini yapmalı, projelerini hazırlamalı.

>> Sosyal,kültürel,sportif faaliyetlere katılımlarda mutlaka veli izin dilekçesi olmalı, önce veli izin vermelidir.  Formu bizzat okula teslim etmelidir. Öğrencilerimiz ders dışı sosyal-kültürel-sportif faaliyetlere yönlendirilmelidir. (Akıl ve Zeka Oyunları, futsal, masa tenisi, satranç, edebiyat, müzik, resim vb.) Törenlerde, kutlama ve anma programlarında, belir gün ve haftalarda öğrencilerimiz mutlaka görev almalı. Okul içi okul dışı etkinliklere katılım sağlamalı.

10) Velilerimizden görüş ve önerilerinin alınması, Dilek ve Temenniler, Kapanış

Okulun güncel duyuru, etkinlik, toplantı vs. için https://nufal.meb.k12.tr/ adresini aktif olarak velilerimiz kullanabilir. Okulumuzla ilgili bütün haberler,duyurular, etkinlikler önce buraya aktarılmaktadır.

 

Sosyal medya hesaplarımız: 

                X hesabımız :  @nusaybinFAL

 

Hasan KOCAHAL

Okul Müdürü

 

                                             

 

ÖNEMLİ NOT : Sınıf rehberlik öğretmenleri 15.10-15.30 arası, ders öğretmenleri 15.30-16.30 arası 

                           sınıf ziyaretlerini gerçekleştireceklerdir.


NOT: Sınıf toplantı dosyasında;


1- ÖĞRENCİ FOTOĞRAFLI SINIF LİSTESİ e-okul,

2- SINIF YAZILI ÖĞRENCİ NOTLARI LİSTESİ ÖZET TABLO

   (E-okul, Kurum İşlemleri, Not İşlemleri, Ders Notu Girişi, Raporlar, Sınıf Başarı Durumu (Puan-Başarı Sınırı 50 Listesi)

3- SINIF ÖĞRENCİ DEVAM-DEVAMSIZLIK LİSTESİ e-okul

4- SINIF DERS PROGRAMLARI TOPLANTI KATILIM ÖĞRETMEN İMZA SİRKÜLERİ 

5- VELİ TOPLANTI KATILIM İMZA SİRKÜSÜ E-OKUL SINIF LİSTESİ

6- VELİ TELEFON KONTROL LİSTESİ, (veli Telefon Bilgisi)

7- SINIF PROJE DERS ÇİZELGESİ e-okul

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.12.2023 - Güncelleme: 07.12.2023 10:18 - Görüntülenme: 202
  Beğen | 6  kişi beğendi