2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAZİRAN DÖNEMİ SORUMLULUK SINAV PROGRAMI

2023-HAZİRAN  dönemi sorumluluk sınavlarına  10-11 ve 12. sınıf öğrencilerimizden, 9-10-11. sınıflarda sorumlu olarak sınıf geçen öğrencilerimiz sorumlu olduğu tüm derslerden gireceklerdir. Öğrencilerimizin mezun olabilmeleri için bu sınavlara kesinlikle girmeleri gerekmektedir.

Sınavlara girme hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi önemle rica olunur

HAZİRAN-2023 DÖNEMİ SORUMLULUK SINAV PROGRAMI

SORUMLULUK SINAVINA KATILMASI GEREKEN ÖĞRENCİ LİSTESİ

Sorumluluk Sınavlarında Dikkat Edilecek Hususlar

1. Sorumluluk sınavı olmayan öğrenciler  haftalık Ders Programı doğrultusunda derslerine gireceklerdir. Sorumluluk Sınavı olan öğrenciler Okul Müdürlüğünce belirlenen salonlarda sınav takvimine göre sınavlarına katılacaklardır. Sorumluluk Sınavlarına giren öğrenciler o günkü derslerinden izinli sayılacaklardır.

2. Sınav esnasında öğrencilerin birbirlerine kalem, silgi vb. araç gereçleri alıp vermeleri yasaktır.

3. Herhangi bir sebeple sınav salonundan izinsiz çıkan öğrenci tekrar sınav salonuna alınmayacaktır.

4. Sınavı biten ve başka sınavı olmayan öğrenciler o günkü derslerine katılacaklardır. Dersleri yok ise okuldan çıkıp evlerine gideceklerdir, okulda zaman geçirmeyeceklerdir.

5. Sınav için okulda bulunulan zaman boyunca tüm öğrenciler sosyal mesafeye dikkat edecektir.

6. Sınav saatinden 10 dakika önce ilgili dersin sınavını yapacak öğretmenler tarafından liste okunarak öğrenciler dersliklere yerleştirilecektir.

Sorumluluk Sınavı İle ilgili Hükümler :

h) (Değişik: RG 16/9/2017-30182) Yabancı dil derslerinin sınavları dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçmek için yazılı ve uygulamalı olarak yapılır

MADDE 58- (1)(Değişik:RG-1/7/2015-29403) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

(2)Değişik:RG-1/7/2015-29403) a) (Değişik:RG-1/9/2018-30522) Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı ve/veya uygulamalı sınav esaslarına göre birinci dönemin (Değ: ibare:RG-15/11/2022-32014) ilk iki haftası, ikinci dönemin (Değ: ibare:RG15/11/2022-32014) ilk iki haftası ile son iki haftası içerisinde iki alan öğretmeni, bulunmaması hâlinde biri alan öğretmeni olmak üzere iki öğretmen tarafından yapılırır

b) Sınava girecek öğrenci sayısının otuzu aşması ve/veya birden fazla salonda sınav yapılması hâlinde her sınav salonu için ayrıca bir gözcü öğretmen daha görevlendirilir.

(6) (Ek:RG-28/10/2016-29871) Eğitim ve öğretim yılı başında yapılan sorumluluk sınavı sonunda tek dersten başarısızlığı bulunan son sınıf öğrencileri için aynı usulle takip eden hafta içinde bir sınav daha yapılır.

06-06-2023

Yayın: 06.06.2023 - Güncelleme: 06.06.2023 11:56 - Görüntülenme: 463